X

Doctor: Puneți asta în ceai și răceala va dispărea mai repede

Doctor: Puneți asta în ceai și răceala va dispărea mai repede. Consumul de ceai are un efect pozitiv asupra organismului în timpul unei răceli. Medicul rus Dr. Stefan Cabral comentează ce suplimente pot ameliora simptomele gripei sau răcelii.

Aditivul din ceai care poate ameliora simptomele răcelii

Un expert medical împărtășește un ingredient cheie care poate ajuta la recuperarea mai rapidă după gripă și răceală.

„Din moment ce iarna aduce infecții, cu toții încercăm să evităm germenii, dar uneori, prinderea unui virus este inevitabilă”, spune medicul, și a împărtășit suplimente mai puțin cunoscute care pot scurta durata bolii. Este vorba despre binecunoscutul soc.

CITEȘTE ȘI: Fructele de soc, ideale împotriva răcelii. Numeroase alte beneficii, dar și unele riscuri

Fructe de soc

„Dacă simțiți că vă îmbolnăviți, există anumite suplimente care vă pot ajuta să opriți evoluția bolii. Ceaiul de soc și ceaiul de echinacea ar fi excelente, deoarece s-a dovedit deja științific că socul scurtează durata bolii, în special durata gripei. Puteți adăuga la ceai fructe de soc uscate sau suc”, spune specialistul.

„Dar aici este un punct important. Dacă sunteți predispus la răceli, cel mai bine este să începeți să luați din timp suplimente cu fructe de soc pentru a vă ajuta organismul să lupte împotriva oricăror viruși asemănători gripei. Nu vă așteptați să acționeze la fel de rapid dacă începeți să le luați după ce v-ați îmbolnăvit”, adaugă expertul.

„Socul poate fi dăunător dacă este consumat crud, provocând simptome precum greață și diaree. Scurtează durata gripei, există dovezi medicale limitate care să susțină acest lucru. Cercetările actuale sugerează că socul poate conține substanțe care luptă împotriva virusului gripal și ameliorează simptomele răcelii și gripei, dar nu au fost trase concluzii definitive.

CITEȘTE ȘI: Efectul pe care ceaiul de mentă îl are asupra digestiei și hormonilor

Un studiu din 2011 a constatat că extractul lichid de fructe de soc a inhibat creșterea anumitor bacterii streptococice și a virusurilor gripale în laborator”, spune medicul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro